onsdag 5 december 2007

Betydelsen av historien, det nyligaste och nuet

Oj vad jag blev uppmärksam idag på vad som kan hända när två liv i olika synk kom samman med varandra. Det var lärorikt och nyttigt att börja tänka på. En lärdom som är bra att ha framåt i livet.

En person lever sitt liv. Den har sin historia. Det kan ha hänt jättebra saker där eller riktigt dåliga. Personen som finns idag är en produkt av det som har hänt. Personen har både en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden men även en historia med sådant som väldigt nyligen har hänt. Och allt det här tillsammans skapar den livssituation och den status som råder just nu.

Att inte tänka på det här och att inte ta reda på hur historien ser ut för någon man kommer samman med och vill lära känna kan få ödesdigra konsekvenser. Tänk om en person med ett sorts liv, där den är aktiv, väldigt på, det mesta är bra, det finns mycket tid, engagemang och lust kommer samman med en annan person som haft det lite trist och tasktigt tillbaka i tiden. Någon som vill ta det väldigt lungt. Någon som kanske haft personer som varit som värsta jobbiga klängrankor.

Ja oj vilken kollision det kan bli då! Så lärdomen blir att man ska reka läget lite historiskt och nuiskt innan man gasar på och sammanför sitt egna liv med en annans eller tvärtom.

Inga kommentarer: