fredag 7 december 2007

Julaftonsidé

Nu fick jag en idé! Eller rättare sagt genom att prata med Caroline igen. Bäst att skriva annars blir hon galen på att jag snor "hennes" idéer.

Det skulle vara kul att utannonsera sig själv på julafton. Att man kan erbjuda sig själv att komma på besök och hälsa på någon timme. Det vore kul att lägga upp en annons på blocket och se vad som händer. Kanske till och med erbjuda andra att vara sådana som också åker ut och besöker personer så att man blir en liten trupp.

Tja why not?

---------

Jag gav mig ut på en löptur. Klockan var 02:00 och det regnade och det var lördag natt. Jag sprang genom stan och sneddad över stortorget med alla människor tittande på mig. I lurarna hade jag The knife och pass it on. Samtidigt tänkte jag på min julidé som sakta men säkert vidareutvecklades i huvudet. När jag kom hem hade jag bestämt mig. En blocketannons skulle sättas in.

--------

Texten blev så här:

Vill du ha besök under juletid?

Jag utannonserar mig själv att helt konstnadsfritt komma på besök till dig som vill.

- Kanske är din jultid inte vad du önskar.
- Kanske är du ensam.
- Kanske vill du prova på något nytt.
- Kanske du bara tycker det låter spännanade att möta en annan person du aldrig tidigare träffat.

Aktuell period: 21-30 december
Kostnad: Ingen (jag är helt gratis)
Transport: Jag har eget transportmedel
Område: Växjö med omnejd
Tid: Jag tänker mig att en träff är ungefär en timme

Varför?
Jag vill göra det här för att bryta mönstret av de klassiska jularna och att nu istället göra en annorlunda och mer givande jul. Jag tycker det ska bli spännande att få möta olika människor och bara samtala om vad som faller en in.

Alla som vill är välkomna att höra av sig oberoende av kön, ålder, ursprung, religion med mera. Jag är gärna en tillfällig gäst i ditt liv och du får bli detsamma i mitt. Om det här inte passar dig själv så får du gärna tipsa vidare.

Jag kan förstå om ett sådant här erbjudande kan väcka lite misstänksamhet eftersom det kan tyckas vara lite "konstigt". Men jag ger er chansen att lära känna mig lite mer via min blogg: http://stefansblogg.blogspot.com/

----------

Ooohh no! Blocket underkände min annons med motiveringen:

Orsak: Blocket.se har restriktioner mot vissa typer av varor och tjänster som ej fårannonseras. Din annons innehåller en sådan vara eller tjänst.

--------

Jag ställde följdfråga till dem om jag kunde göra någon ändring i den men ändå behålla grundidén. Inväntar svar nu.

---------

Hej,det du annonserar är en kontakt annons och ej en specifik vara av något slag.Detta är ej tillåtet på blocket. Du har nu 20 kronor tillgodo för framtidaannonsering. Med vänliga hälsningar,Elin - Blocket.se Kundservice

Ja och där tog Blocketprojeket slut :(

Mitt samtal till BB

Jag ska ringa till BB nästa vecka. Det stället där jag föddes helt enkelt 1973 den 25 maj. Tänker prata med någon som har hand om de gamla handlingarna. Ska se om de kan hitta dokumenten om mig för nu är det så att jag måste ha en grej från dem jag hoppas de har kvar eller en kopia av. För när jag föddes så glömde de nämligen att skicka med en instruktionsbok. Så jag ska fråga om de kan skicka den till mig.

"Hej! Jag skulle vilja att ni skickar mig instruktionsboken för mitt liv. Ni glömde nämligen skicka med en sådan när jag föddes".

Jag måste ha den nu för annars kan jag inte laga saker som håller på att gå sönder. Så förhoppningsvis har de den eller så får jag reklamera produkten även om den nu är använd i 34 år.

Okej jag måste skriva att det var Caroline som kom på denna idén från början och att jag snodde den! ;) Men bra är den eller hur!?

onsdag 5 december 2007

En strävan mot att göra det man har brist på...

Åå gud vad skönt det är att vara själv säger den ena! Åå gud vad skönt det är att ha sällskap säger den andra. Hmm...jaha? Och vad kan nu det här bero på? Varför tycker den ena och den andra helt motsatt och vad är sant. Är det skönt att vara själv eller inte?

Ja det beror helt enkelt på vad dessa olika personer har gjort tidigare. Den ena har kanske levt i ett statiskt förhållande i 8 år och den andra har kanske levt ensam i 3 år. Så åter igen viktigt att se till historien.

Och ska man se på det här som fenomen så kan man ju säga som så att det oftast alltid är roligt, givande, spännande att göra sådant som man inte har gjort alls eller gjort väldit lite av. Och att det inte är fel att ha en strävan att hitta sina olika bristområden och se till att de uppfylls på olika sätt.

Kanske blir det så att livet hela tiden går från en ytterlighet där det slutligen slår över för att energin börjar rinna iväg till andra områden där den inte tidigare funnits. Ungefär som en våg med vätskor som sakta som sirap rinner från ena sidan eller området till andra. Så leta upp dina bristområden och fundera lite på vad du vill göra.

Betydelsen av historien, det nyligaste och nuet

Oj vad jag blev uppmärksam idag på vad som kan hända när två liv i olika synk kom samman med varandra. Det var lärorikt och nyttigt att börja tänka på. En lärdom som är bra att ha framåt i livet.

En person lever sitt liv. Den har sin historia. Det kan ha hänt jättebra saker där eller riktigt dåliga. Personen som finns idag är en produkt av det som har hänt. Personen har både en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden men även en historia med sådant som väldigt nyligen har hänt. Och allt det här tillsammans skapar den livssituation och den status som råder just nu.

Att inte tänka på det här och att inte ta reda på hur historien ser ut för någon man kommer samman med och vill lära känna kan få ödesdigra konsekvenser. Tänk om en person med ett sorts liv, där den är aktiv, väldigt på, det mesta är bra, det finns mycket tid, engagemang och lust kommer samman med en annan person som haft det lite trist och tasktigt tillbaka i tiden. Någon som vill ta det väldigt lungt. Någon som kanske haft personer som varit som värsta jobbiga klängrankor.

Ja oj vilken kollision det kan bli då! Så lärdomen blir att man ska reka läget lite historiskt och nuiskt innan man gasar på och sammanför sitt egna liv med en annans eller tvärtom.