torsdag 10 januari 2008

Tron, tanken och övertygelsens kraft

Jag läser just nu en bok som heter "Hemligheten". Den handlar om en hemlighet som varit känd av många stora och betydelsefulla människor genom tiderna. Det handlar om hemligheten som gör att vissa människor får precis det som de önskar i sina liv. Det kan handla om pengar, vänner, förhållande, arbete ja egentligen precis vad som helst.

Grunden i allt handlar om tanken och tron på den. Att om man är på det klara med vad man vill så är det bara att lägga en beställning och sedan tro, fokusera och övertyga sig om att det kommer bli så. Att gå in i känslan och föreställa sig att det redan har hänt. Vad som händer då är att det sakta men säkert börjar att hända.

Det här tror jag faktiskt på. För jag känner igen mig så väl i den boken eftersom jag till viss del utövat ett sådant tankesätt i mitt liv. Jag har alltid sett i bilder och visioner och börjat prata om det i förväng och så har jag bestämt mig för att så ska det bli. Och även om jag har siktat högt och stort så har det sakta men säkert börjat hända och bli till verklighet och ofta snabbare och enklare än jag föreställt mig.

Så genom den boken och inspirationen som den ger ska jag se till att förändra, förbättra och utveckla mitt liv på många sätt. Jag bryr mig inte om skeptikerna utan jag vet att det där i boken stämmer. Jag kommer fokusera på det jag vill ha och önskar och se till det bli verklighet. Och till stor del kommer det ske automatiskt. Jag ska bara låta det ske och öppna lite dörrar, ta några smårisker längs vägen.

En sida jag fick tips om som går lite i linje med den här boken är denna:
http://www.kjellhaglund.com/vara_tankar.htm

Se även Hemlighetens webbsida:
http://www.thesecret.tv

Det roligaste du vet...

Vad är det roligaste du vet? Ja, den frågan fick jag häromdagen. Jag stod emot impulserna att svara direkt och bad om att få lite betänketid. Jag hade kunnat göra det lätt för mig och svara med någon aktivitet som att spela Lasergame, köra Gokart, kolla film eller något liknande.

Men frågan krävde lite mer respekt kände jag och ett bättre svar skulle till. Efter ett par timmars funderande kom jag fram till ett svar iallafall. Ett svar som innehöll flera exempel. Så det roligaste Stefan vet är det här:

Att dansa.
Att få ett sms.
Att spela lasergame.
Att känslor besvaras.
Att lära känna en ny personer.
Att känna att man förbättrar sig.
Att uppleva något nytt för första gången.
Att skratta tillsammans med någon annan.

Så egentligen borde man ju bara utsätta sig själv och sitt liv med roliga saker mest hela tiden. En ordination i skratt skulle nog få en att må bra mycket bättre om man jämför före och efter.

Så vad är det roligaste som finns för dig?