fredag 28 september 2007

Men ta initiativ för guds skull!

Alltså jag kan bli rätt uppgiven på personer som inte tar initiativ. Det är så lätt att vara ta en roll där man passivt tar emot och erbjuds saker. De vill ha allt mer eller mindre serverat och de har en massa åsikter om hur det ska vara och borde vara.

Ta en fest som exempel jag var på där det var lite blandade kompisgäng. Så direkt så samlas respektivt gäng i sina grupperingar. Och är det någon som anstränger sig för att faktiskt lära känna några andra nya människor. Nädå! Så klart det inte är. Utan alla hänger med de sina hela kvällen och inga initiativ. Och det absurda är att jag får frågor från mitt gäng som att "Du, känner du de andra som här" haha..alltså men SLUTA! Engagera er och lära känna dem själv! *suck*

Sedan har vi en annan variant där man kan fråga sig hur många det egentligen är som "bjuder in" kompisar till olika aktiviteter och hur många det är som passivt bara "blir inbjudna". Jag skulle vilja påstå att det är 10-90 i fördelning här. Om alla bara kunde anstränga sig lite och förstå att en själv inte är i centrum för händelsernas mitt. Varje människa tittar ut från dem själva och man måste förstå att man måste anpassa sig till dem om det ska bli någon kaka gjord. Men det känner allmänt tragiskt att det finns allt för många passiva och allt för få aktiva.

Förslag vad man kan göra åt det här!?