onsdag 2 januari 2008

Att komma över någon...

Jag har funderat lite kring det här med att "komma över" någon. Oftast en partner från ett krachat förhållande men kan vara stark vänskap eller tillfälliga förälskelser också. Vad handlar det där egentligen om? Vad jag har kommit på när jag själv tänkt tillbaka är att jag har glömt väldigt mycket från de tidigare förhållandena och att det är det som gör att jag inte längre känner något eller påverkas av det.

Är det vad det handlar egentligen? Att det ska gå tillräckligt mycket tid att man ska glömma bort sina ex? Och att det mycket är tid som ska passera. Och att man successivt fyller upp med andra saker som fyller tomrummet efter det som man förlorat? Tiden är ju väldigt viktig för om man fyller upp med aktiviteter, träffar med andra personer så är det ändå jobbigt med exet då det inte passerat tillräckligt mycket tid emellan.

Så kanske man bara ska få tiden att gå, få distans och glömma bort så mycket man kan. Och att en metod så klart är att ha noll kontakt, inte kolla upp vad den andra gör och knappt tillåta sig att tänka tillbaka på sådant som varit bra eller dåligt. Alltså mental förträngning och ostimulans på hög nivå.

Någon som håller med?