fredag 14 december 2007

När är det dags att ge upp?

Om det är något man vill och behöver men som man inte riktigt lyckas med så är det väl rätt naturligt att försöka igen? Men frågan är när det är dags att ge upp. Kanske ska man ge upp när det känns som att det inte går längre. Eller det är kanske precis just då man INTE ska ge upp. Kanske är det när man har gett upp som det är läge att försöka igen och igen.

Jag själv är en person som inte gillar att ge upp. Jag tycker inte om att tappa bort ett värde som man på olika sätt har fått att öka under en tid. Jag tycker det är värt mycket att försöka om och om igen tills man verkligen är helt säker på att det verkligen inte eller aldrig kommer att gå.

Vad det gäller relationer så har jag många gånger tappat bort relationen som visat sig omöjliga att fungera. Men jag har också märkt att sannolikheten att man faktiskt ska vinna tillbaka relationen och lyckas vända allt om man bara inte ger upp. Ibland kan det vändas enkelt och snabbt men ibland kan man få vänta en lång tid innan det är idé att försöka vidare.

Men vad som slagit mig är att andra runt om mig ger upp alldeles för tidigt. Antingen anstränger de sig inte alls, eller så gör de något försök och så är det nog. Beror det här på att dessa personer inte sätter något värde i det hela eller för att de inte är medvetna eller för att de inte orkar. Jag vet inte faktiskt men om personer skulle kämpa och anstränga sig lite mer så skulle världen säkerligen se lite bättre ut.