fredag 27 juli 2007

Är du på eller av!?

Om man är för på så ska man vara mer av. Om man är för aktiv så ska vara mer passiv. Om man ställer för många frågor ska man ställa färre. Om man gör för många saker så ska man göra färre. Om man är snabb ska man vara mer långsam.

Om man är för av ska man vara mer på. Om man är för passiv ska man vara mer aktiv. Om man ställer för få frågor så ska man ställa fler. Om man gör för få saker ska man göra fler. Om man är långsam så ska man vara mer snabb.

Finns det egentligen någon som är lagom eller är alla avvikelser i större eller mindre omfattning? Har du funderat på vem och hur du är? Eller tror du kanske att andra inte har åsikter om dig?

Fråga mig så ska jag bjuda dig på min bild av dig.

Dags för lite regelbrott kanske!

Gör din grej, gå mot strömmen, gör annorlunda, be different är några fraser som används i uppmanande syfte och i positiv bemärkelse. Men hur ser det egentligen ut? Hur många är det som tillämpar det där i praktiken. Jag blir trött på mig själv ibland då jag försöker tänja på gränserna, gå utanför, göra annorlunda men...när jag väl betraktar det har jag ändå bara rört mig inom min ruta och den som är accepterad hos andra.

Det känns ibland eller rätt ofta som jag skulle vilja sätta ner foten, slå näven i bordet och börja göra ordentliga regelbrott typ nu. Jag vill få slut på alla kommentarer "men så kan du ju göra", "du får anpassa dig", "det är ju inte normalt".

Jag tror jag ska börja med att grilla när det ösregnar just för att jag känner för det. Sedan kan jag fortsätta med att köpa 100 chokladbitar och dela ut till okända på stan. Vidare byta klädstil totalt från dag till dag.