torsdag 28 februari 2008

Vilket är nästa samhälle?

Ja då har vi haft bondesamhället, industrisamhället, informationssamhället, kunskapssamhället och kanske även det digitala samhället. Men sen då!? Vad kommer sen? Vilket är nästa samhället som kommer?

Om jag får gissa och önska så är det någon sorts personlighetsutvecklingssamhälle. Där helt plötsligt människor börjar förstå att man inte kan förändra med hjälp av teknik, information, kunskap "utanför" människan. Utan där helt enkelt vart enda individ på personnivå är helt avgörande och där man måste arbeta inne i människan istället.

Det skulle vara så häftigt om ämnet personutveckling kom in i skolan. Om personer började skaffa sig coacher och mentorer. Och tänk om fler och fler i förebyggande syfte gick i terapi. Inte för att rätta till något som är fel utan för att skapa förutsättningar inför framtiden för en själv och andra omkring en.

Ja jag ska banne mig köpa mig ett gäng terapitimmar och se vad det ger för något! Och jag kan upplysa alla om att jag inte är ensam utan det är hur många som helst i skymundan som också gör det här. Det är bara att vi andra ovetande människor inte vet om det.